BOTTAS A TRIUMFAT LA SUZUKA. Finlandezul a cucerit Marele Premiul al Japoniei

Finlandezul Valtteri Bottas a triumfat în Marele Premiu al Japoniei, cea de-a 17-a etapă a Campionatului Mondial de automobilism Formula 1. Totodată, echipa Mercedes a câştigat titlul la constructori pentru a 6-a oară consecutiv, egalând astfel recordul lui Ferrari.

Pe circuitul de la Suzuka, Bottas a fost al treilea pe grila de start, însă i-a devansat dintr-odată pe cei doi piloţi de la Ferrari, aflați în fața sa, Sebastian Vettel şi Charles Leclerc, şi a devenit liderul cursei încă până la prima curbă. Bottas a condus cursa pe durata tuturor celor 53 de tururi, iar, în spatele lui, Vettel şi Hamilton au luptat pentru locul secund. Germanul a rezistat şi l-a devansat cu 4 zecimi de secundă pe deţinătorul titlului, care a completat astfel podiumul de premiere al acestei etape.

În clasamentul general Lewis Hamilton de la Mercedes conduce confortabil cu un avans de 64 de puncte faţă de coechipierul său Valtteri Bottas. Până la sfârşitul sezonului mai sunt 4 etape, prima dintre ele urmând a se va desfăşura în Mexic, pe 27 octombrie.

Lasă un comentariu