Botezul lui Archie, fiul ducilor de Sussex, va avea loc în data de 6 iulie

Ducii de Sussex, Meghan Markle şi prinţul Harry, îşi vor boteza fiul sâmbătă, 6 iulie, în cadrul unui eveniment privat la Castelul Windsor, la care vor participa 25 de persoane, scrie agerpres.ro.

Primul născut al ducilor de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, va fi botezat în capela Saint George al Castelului Windsor, unde s-au căsătorit părinţii săi anul trecut şi, totodată, locul în care a fost botezat prinţul Harry, în 1984.

Micul Archie va purta un costum care este o replică a ţinutei comandate în 1841 de regina Victoria pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria. Ţinuta originală era realizată din mătase Spitalfields ornată cu dantelă Honiton. De atunci, această replică a fost purtată în total de 62 de bebeluşi regali, printre care şi regina Elisabeta a II-a la botezul său din 1926, precum şi de prinţii William şi Harry la ceremoniile lor de botez.

Pentru a vărsa apă pe creştetul bebeluşului Archie (adusă din râul Iordan) se va folosi aşa-numita Lily Font, o carafă din argint aurit folosită la botezul tuturor bebeluşilor regali, începând cu prinţesa Victoria în 1841. Se prevede ca preotul care va oficia slujba să fie însuşi arhiepiscopul de Canterbury, scrie presa din România.

Lasă un comentariu