Boțan despre 7 aprilie 2009: Moldova a pierdut stabilitatea politică și a câștigat o speranță

Embed:

Analistul politic, Igor Boțan, susține că de la evenimentele din aprilie 2009 Moldova a pierdut stabilitatea politică și a câștigat o speranță, care nu s-a realizat și care nu se știe dacă se va mai realiza. Această speranță este democrația. Declarațiile au fost făcute astăzi, 6 martie, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

Fostul membru al Partidului Liberal Democrat, Călin Vieru, a menționat că moldovenii și-au pierdut o parte din suflet, pentru că nu au primit răspunsuri la întrebările apărute după evenimentele din apriilie 2009. "Moldova mai rămâne o Africă a Europei. Nimeni nu pretinde că în 2 ani trebuie să urnim munții din loc, însă măcar ceva se putea afla", a subliniat Vieru.

Și jurnalistul Valeriu Reniță este de părere că actuala guvernare are de ascuns ceva. "Adevărul se scunde tot mai adânc sub cuvinte și monumente de granit", a punctat acesta.

Reniță mai crede că la 7 aprilie 2009 a avut loc o revoluție de catifea. "A fost o revoluție de catifea cu un scenariu inspirat din afară. Chiar înainte de alegerile din 5 aprilie, opoziția de atunci spunea că scrutinul va fi fraudat. S-a pregătit momentul potrivit pentru atac", explică jurnalistul.

Consilierul municipal, Oleg Cernei, consideră că nu s-a ajuns la un rezultat concret în cadrul anchetei cu privire la evenimentele din aprilie 2009, pentru că nu există o poziție tranșantă.

Urmăriţi aici integral ediţia din 6 martie 2011 a emisiunii "Fabrika"!
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu