Bosnia riscă excluderea din competiţiile internaţionale de fotbal

Embed:

Înaintea meciului de la Zeniţa, cu România, în grupa D a preliminariilor Euro-2012, Federaţia Bosniacă de fotbal riscă excluderea din toate competiţiile internaţionale. După ce au fost somaţi de FIFA şi UEFA să schimbe până la 31 martie procedura alegerii preşedintelui federaţiei, bosniacii susţin că nu se vor alinia regulilor internaţionale.

Pe 31 martie, FIFA şi UEFA vor lua o decizie în cazul Bosniei, după ce acum câteva săptămâni au somat federaţia din această ţară să schimbe mecanismul de alegere a preşedintelui. Bosniacii declară însă că nu vor schimba nimic. În prezent, fiecare dintre cele 3 etnii importante din ţară - musulmană, sârbă şi croată - împart prima funcţie a forului fotbalistic prin reprezentanţi schimbaţi o dată la 18 luni. Excluderea pare iminentă în acest moment, mai ales după deznodământul dezastruos al întâlnirii dintre reprezentanţii FIFA şi UEFA, Eva Pasqueir şi Marcel Benz, şi cei trei preşedinţi ai federaţiei.

Cei din urmă au ignorat avertismentul cu următoarea motivaţie: "Situaţia politică actuală din Bosnia şi Herţegovina nu permite modificarea actualului format". Pe 29 martie, federaţia bosniacă are programată o Adunare Generală, în care se va supune votului schimbarea de statut.

În cazul excluderii Bosniei din preliminarii, vor fi anulate şi rezultatele meciurilor susţinute de aceasta până în prezent: 1-1 cu Albania, 0-2 cu Franţa şi 3-0 cu Luxemburg. În consecinţă, clasamentul grupei D s-ar prezenta în felul următor:

Belarusul şi-ar păstra linia de clasament şi ar rămâne cu 8 puncte, dar în postură de lider, pentru că Franţei i-ar fi anulate 3 puncte, cocoşii rămânând doar cu 6. Albania ar pierde 1 punct şi ar rămâne pe acelaşi loc 3, iar România ar avansa un loc, până pe 4, prin dispariţia Bosniei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu