Borman, eliberat și reținut din nou. Oamenii legii l-ar fi obligat să depună declarații false împotriva lui Plahotniuc (FOTO)

Embed:

Liderul interlop Oleg Pruteanu, cunoscut ca Borman, a fost eliberat aseară din penitenciarul nr. 13 din Capitală. Potrivit avocatului, magistraţii au respins solicitarea de prelungire a arestului preventiv. Interlopul susţine că procurorii l-ar fi obligat să facă declarații false împotriva lui Vlad Plahotniuc în schimbul eliberării.

Era trecut de ora 20:00, când Oleg Pruteanu a ieşit cu zâmbetul pe buze din penitenciarul nr.13. Şi-a îmbrăţişat mama, care îl aştepta.

Dar momentele de libertate au durat doar câteva minute. Angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii, care îl aşteptau la uşa penitenciarului, i-au adus la cunoştinţă ordonanţa de reţinere emisă de procurori într-un alt dosar şi i-au pus cătuşele pe mâini.

- Am doi ani în arest. De ce nu aţi avut timp doi ani?
- Faceţi cunoştinţă.
- De ce doi nu aţi prezentat toate învinuirile acestea.
- Acum faceţi cunoştinţă.

"- Nu vă putem oferi careva detalii pe prezenta cauză penală
- Din ce cauză este secretul anchetei".

Oleg Pruteanu a declarat pentru postul nostru de televiziune că se aştepta la o asemenea situaţie, deoarece în penitenciar ar fi fost constrâns să depună mărturii false împotriva unor persoane, dacă vrea să fie eliberat. A refuzat însă.

"- Acum ce v-au cerut?
- Să dau declaraţii.
- Declaraţii împotriva cui.
- Altor persoane. Am fost ameninţat că voi fi lichidat. Va fi arestată şi soţia, şi familia, dacă voi da nume la prezent", a spus suspectul, Oleg Pruteanu.

Avocatul lui Borman, prezent la fața locului, ne-a spus că acesta a fost obligat să depună mărturii false împotriva fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

"- El deja trebuie vorbească împotriva lui Plahato...
- Împotriva cui, că nu am înţeles?
- Vreţi să vă spun clar?
- Da
- Împotriva lui Plahotniuc", a spus avocatul, Ala Raevschi.

Oleg Pruteanu a fost urcat cu forţa în maşina poliţiştilor şi escortat la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

"Este frumos aşa să-l luaţi cu forţa. Ia uitaţi- vă ce face, cum îl îmbrâncesc şi îl bat. Să-l bateţi sub coaste să spună acum împotriva lui Plahotniuc".

Oleg Pruteanu a fost audiat până aproape de miezul nopţii, apoi dus în izolatorul poliţiei. În octombrie 2017, Borman şi trei membri ai grupării sale au fost încătuşaţi. Potrivit procurorilor PCCOCS, el ar fi fost implicat în transportul haşişului din Europa în Rusia. Aceasta ar fi importat clandestin peste 650 de kg de droguri şi a obţinut un profit de peste un milion de euro. Oleg Pruteanu, originar din raionul Teleneşti, a fost condamnat anterior pentru banditism.

CITEŞTE ŞI: Procurori: Gruparea lui "Borman" lucra sub acoperirea lui Caramalac

Lasă un comentariu