Boris Nemțov va fi condus astăzi pe ultimul drum. Oficialii care NU vor fi prezenţi la ceremonie

Embed:

Rusia îi aduce astăzi un ultim omagiu celui care a fost coloana vertebrală a opoziţiei. Patru gloanţe au şters urmele de pe pământ ale unui om care a luptat pentru democraţie şi adevăr, pentru dreptul de a aduce Rusia pe linia păcii.

Politicianul rus Boris Nemțov va fi condus astăzi pe ultimul drum. Ceremonia de rămas bun va avea loc între orele 10 şi 14, ora locală, la centrul Saharov. Politicianul va fi înmormântat la ora 15:30, ora Moscovei, la cimitirul Troekurov, din sud-vestul Moscovei.

Președintele rus, Vladimir Putin, și prim-ministrul, Dmitri Medvedev, au anunțat că nu vor fi prezenți la înmormântare. În locul liderului de la Kremlin, la ceremonie va participa reprezentatul politic al președintelui rus în Duma de Stat, Harry Minh.

La funeralii nu şi-au anunţat prezenţa nici președintele legislativului rus, Serghei Narîșkin şi nici guvernatorul regiunii Nijnii Novgorod, Valerii Șanțev, care este predecesorul lui Nemţov.

Dintre deputații din Duma de Stat la funeralii și-au anunțat prezența Dmitri Gudkov și comuniștii Alexander Iușcenko și Alexei Kornienko.

Președintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, a anunțat că nu va putea participa la funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, întrucât autoritățile de la Moscova i-au refuzat viza de intrare. Autoritățile ruse au refuzat să acorde viza atât președintelui Senatului, cât și întregii delegații care urma să-l însoțească.

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe polonez, ambasadorul Rusiei la Varșovia a reacționat deja, afirmând pe un site de socializare că acest gest este un răspuns la sancțiunile occidentului.

La ceremonia funerară nu va participa nici tânăra care îl însoțea pe Nemțov în noaptea crimei, Anna Durițkaia. Ea a declarat că paza nu-i permite să asiste.

PUBLIKA.MD aminteşte că Boris Nemțov a fost asasinat în noaptea de 27 spre 28 februarie la Moscova, în apropiere de Kremlin. El a fost împușcat în spate de patru ori de către un individ necunoscut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu