Boris Golovin, reținut în dosarul ambulanţelor, va sta 30 de zile în arest la domiciliu

Embed:

Fostul deputat şi actualul director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, va sta în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile. Asta chiar dacă, acuzatorul de stat a insistat ca Golovin să stea în arest preventiv. Atât apărătorii lui Golovin, cât şi procurorii pot ataca decizia la Curtea de Apel. 

" Instanţa, în numele legii, dispune: admiterea parţială a demersului procuraturii Anticorupţie, aplicarea în privinţa învinuitului Golovin Boris Pavel măsura preventivă arestare la domiciliu pe un termen de 30 de zile cu calcularea termenului din data reţinerii. "

La şedinţa de astăzi, fostul deputat nu a fost prezent, drept urmare, demersul procurorului a fost examinat în lipsa acestuia. Cât timp va fi în arest la domiciliu, lui Boris Golovin îi va fi interzis să comunice cu martorii şi complicii din dosarul în care este vizat. Apărarea lui Boris Golovin susţine că este nemulţumită de decizia instanţei.

"- Veţi ataca la Curtea de Apel?
- O să vedem ce o să spună clientul.
- Clientul dumneavoastră se declară.. ?
- Nevinovat, evident că nevinovat. Nu a făcut dumnealui nimic din ceea ce i se incriminează", a spus Liuba Draguța, avocat.

Procurorii au cerut pentru Boris Golovin 30 de zile de arest în izolator pe motiv că acesta ar putea influenţa ancheta. Potrivit procurorilor, Golovin colaborează parţial cu ancheta.

"Au fost făcute de subalternii lui Golovin anumite declaraţii care indică implicarea lui în săvârşirea faptei infracţionale. Totodată, au fost făcute declaraţii şi privitor altor persoane care ar fi avut o implicare în această faptă, fiind emisă o ordonanţă de reţinere şi nefiind posibilă audierea acestora considerând că la această etapă incipientă a urmăririi penale, este absolut necesar sub măsura preventivă arest la domiciliu", a spus Mihai Ivanov, procuror anticorupţie.

Boris Golovin este cercetat pentru abuz în serviciu, săvârşit în interesul altor persoane, soldat cu urmări grave. Potrivit procurorilor, el a fost reţinut în dosarul ce vizează achiziţionarea a 69 de ambulanţe.

Amintim că, în data de 11 septembrie, ofiţerii CNA împreună cu procurorii Anticorupţie au efectuat percheziţii la CNAMUP, iar unul dintre directorii adjuncţi ai Centrului a fost reţinut. Ulterior, acesta a fost eliberat pe motiv că şi-a recunoscut vina şi colaborează cu acuzatorii de stat. Actualul director al CNAMUP, Boris Golovin, dar şi unul dintre adjuncții săi sunt bănuiţi de prejudicierea bugetului de stat cu peste două milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Boris Golovin, reținut de procurorii anticorupție, în urma percheziţiilor efectuate în dosarul ambulanţelor

loading...

Lasă un comentariu