Boris Golovin, reținut de procurorii anticorupție, în urma percheziţiilor efectuate în dosarul ambulanţelor

Embed:

Fostul deputat şi actualul director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, a fost reţinut, pentru 72 de ore, de către procurorii Anticorupţie. Acesta este cercetat penal în dosarul ambulanţelor. Informaţia a fost confirmată de către ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. Golovin este cercetat pentru abuz în serviciu.

În această dimineaţă, oamenii legii au descins cu percheziţii la domiciliul lui Boris Golovin, după care bănuitul a fost escortat la audieri, la Procuratură.

Avocatul lui Boris Golovin spune că acesta se declară nevinovat şi nu recunoaşte cele imputate de acuzatori.

Amintim că, în data de 11 septembrie, ofiţerii CNA împreună cu procurorii Anticorupţie au efectuat percheziţii la CNAMUP, iar unul dintre directorii adjuncţi ai Centrului a fost reţinut. Ulterior, acesta a fost eliberat pe motiv că şi-a recunoscut vina şi colaborează cu acuzatorii de stat.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la Centrul de Medicină Urgentă Prespitalicească în dosarul ambulanțelor

Potrivit oamenilor legii, factori de decizie din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească ar fi dat prioritate în procesul de achiziţionare a ambulanţelor noi unui agent economic. Asta deşi el nu ar fi fost eligibil pentru licitaţie. După semnarea contractului, agentul economic nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile. Actualul director al CNAMUP, Boris Golovin, dar şi unul dintre adjuncții săi este bănuit de prejudicierea bugetului de stat cu peste două milioane de lei. Avocatul lui Golovin nu a prezentat, deocamdată, o reacţie a clientului său. 

 

 Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu