Boris Golovin, acuzat că a prejudiciat statul cu aproape 20 de milioane de lei, a fost retras de pe lista bănuiţilor

Embed:

Răsturnare de situaţie în cel mai mare dosar de corupţie din medicină. Procurorii Anticorupţie l-au scos de sub învinuire pe fostul viceministru al Sănătăţii, Boris Golovin, acuzat că a acceptat efectuarea unei tranzacţii ilegale cu instalaţii de diagnosticare, prejudiciind statul cu aproape 20 de milioane de lei.

Dosarul urma să fie deferit justiţiei, însă procurorii l-au întors la Anticorupţie pentru noi investigaţii. Din lipsă de probe, Boris Golovin a fost retras de pe lista bănuiţilor.

Cu toate acestea, Procuratura şi Centrul Anticorupţie se contrazic pe marginea anchetei. Procurorii declară că au cerut noi probe împotriva unor funcţionari corupţi din Ministerul Sănătăţii, iar ofiţerii de la Anticorupţie spun că există doar o menţiune de a reexamina dosarul.

Boris Golovin, viceministru în guvernul Greceanâi, a coordonat în 2007 cumpărarea a 8 instalaţii digitale de radiodiagnostic pentru spitale, în valoare de 35 de milioane de lei. Mai târziu, s-a constatat că acestea nu au toţi parametrii necesari. Golovin a respins acuzaţiile şi a declarat că este un dosar politic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu