BOP: PCRM rămâne în fruntea topurilor

Embed:

Doar patru formaţiuni ar intra în viitorul Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri, potrivit Barometrului Opiniei publice, prezentat, astăzi, de Institutul pentru Politici Publice. Este vorba de Partidul Comuniştilor, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi cel liberal. Datele sondajului arată că cei mai mulţi moldoveni continuă să aibă cea mai mare încredere în liderul comuniştilor, Vladimir Voronin.

Astfel, aproape 30 la sută dintre respondenţi, ar vota pentru PCRM. PLDM ar obţine – peste 19 la sută din voturile alegătorilor, PD 9 la sută şi liberalii – peste 8 procente. AMN ar rămâne în afara Parlamentului. Pentru această formaţiune ar vota doar 2,4 la sută, arată datele sondajului.

În topul încrederii în liderii politici, aceştia se plasează în ordinea care urmează Vladimir Voronin, Vlad Filat, Marian Lupu şi Dorin Chirtoacă. Actualul şef interimar al ţării, Mihai Ghimpu, s-a situate pe locul cinci, fiind urmat de liderul PPCD, Iurie Roşca, şi de liderul AMN, Serafim Urechean.

Sondajul Barometrului de Opinie Publică a fost realizat în perioada 26 aprilie - 14 mai 2010 pe un eşantion de 1115 de persoane, reprezentativ pentru Republica Moldova, cu o marjă de eroare de +/- 3 %.

loading...

Lasă un comentariu