(BOP) Încrederea moldovenilor în politicieni: Leancă este în creştere, iar Voronin scade în preferinţe

Embed:

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, pierde încrederea cetăţenilor, iar ratingul său coboară tot mai mult în sondaje. Potrivit Barometrului de Opinie Publică prezentat, astăzi, Voronin se bucură de încrederea a 34% dintre cei chestionaţi în cadrul sondajului, cu 10% mai puţin decât anul trecut.

Pe de altă parte, încrederea moldovenilor în liderii coaliţiei de guvernare creşte considerabil.

Premierul Iurie Leancă înregistrează o creştere semnificativă. Acesta se bucură de încrederea a 49% din respondenţi, în creştere cu 16% faţă de ultimul barometru

Pe locul doi este primarul Capitalei Dorin Chirtoacă care se bucură de încrederea a 40 la sută dintre cei intervievaţi, în creştere cu 6 la sută. Şi liderul PD, Marian Lupu, a crescut semnificativ în sondaje. Politicianul se bucură în prezent de încrederea a 30 la sută dintre moldoveni, în creştere cu 7 la sută.

De o mai mare încredere a oamenilor se bucură şi şeful statului Nicolae Timofti, liderul liberal-democraţilor Vlad Filat, liderul PLR, Ion Hadârcă, dar şi preşedintele Legislativului Igor Corman care a ajuns la o cotă de 22 la sută, în creştere cu 8 la sută. 

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie - 13 aprilie 2014, pe un eşantion de 1.115 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3 la sută. 

Ultimul Barometru de Opinie Publică a fost prezentat în noiembrie 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu