Bookfest trece Prutul! Ce îi aşteaptă pe pasionaţii de lectură la Chişinău

Embed:

Târgul de carte din România Bookfest va trece Prutul. În premieră, în cadrul celei de-a 25-a ediții a Salonului Internațional de Carte de la Chișinău, pasionațiii de lectură vor avea acces la mai multe titluri de carte românească și se vor întâlni cu scriitori din țara vecină. 

44 de edituri și peste 7.000 de titluri noi. Asta îi așteaptă pe cei care vor merge la târgul de carte Bookfest.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, spune că evenimentul este cu dublă semnificație.

"Salonul Internațional de Carte are o semnificație dublă, dedicația a aniversării a 25 de ani de independență și de asemenea un demers prin care vrem să arătăm viziunea proeuropeană a industriei culturale, a industriei creative de la noi. În acest an Salonul Internațional de Carte Bookfest va dura de la 31 august până la 4 septembrie", a spus Ministrul Culturii, Monica Babuc.

Pasionații de lectură vor avea oportunitatea să discute cu scriitori români și moldoveni.

"Majoritatea manifestărilor care vor fi organizate de colegii noştri din România vor avea loc în spaţiul special amenajat al pavilionului central. La acest eveniment vor participa importante personalităţi din România", a spus președinte al Uniunii Editorilor din Moldova, Gheorghe Prini. 

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău se va desfășura în perioada 31 august - 4 septembrie, între orele 10:00 și 20:00.

După finalizarea acestuia, Biblioteca Naţională va primi în dar 3.000 de volume, dintre care puţin peste 2.000 sunt oferite de editurile din România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu