Bono, solistul de la U2, pe lista "Femeia Anului" a revistei Glamour: MOTIVUL din spatele nominalizării

Solistul trupei U2, Bono, a fost nominalizat pe lista "Femeia Anului" a revistei Glamour. Motivul acestei decizii de-a dreptul inedite este activismul său în domeniul egalităţii între sexe.

Bono este cunoscut pentru campaniile umanitare în care a fost implicat, fiind unul dintre cei mai activi. Cea mai recentă campanie a rockerului Bono este "Poverty is Sexist / Sărăcia este Sexistă", concepută pentru a sprijini cele mai sărace femei din lume să poată subzista. Femeilor li s-a facilitat accesul la mâncare, apă curată, educaţie şi servicii de sănătate, dar şi la drepturi civile şi protecţie împotriva violenţei sexuale, scrie b1.ro.

"Cu siguranţă nu merit această distincţie", a declarat Bono pentru Glamour."Dar sunt recunoscător pentru premiu, e o şansă pentru activismul meu legat de egalitatea dintre sexe, care nu se poate realiza decât dacă femeile sunt lăsate singure. Suntem responsabili pentru această problemă, aşa că trebuie să găsim soluţii" a continuat solistul.

Întrebat de ce bărbaţii sun reticenţi în general la acest tip de activism, Bono a spus: "Bărbaţii pot fi uneori foarte scorţoşi, inclusiv eu. Sincer, lucrurile evidente nu sunt neapărat atât de clar evidente. Putem face mai mult decât facem. Cum zicea Nelson Mandela: Pare imposibil până când ajungem s-o facem cu adevărat".

Pe lângă nominalizarea pe lista pentru "Femeia Anului", rockerul a primit, totuși, titlul de "Bărbatul Anului", pentru activismul său în domeniul egalităţii între sexe.
 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu