Bone cu acte în regulă. Tot mai multe femei din Moldova merg la cursuri specializate pentru a obţine calificare

Embed:

Tot mai multe femei care îşi doresc să devină bone merg la cursuri speciale pentru a obţine o calificare. Documentul este la mare căutare şi pentru faptul că este recunoscut peste hotare. Totodată, femeile intrate în posesia unei diplome au un salariu mai mare. Mamele spun, însă, că recomandarea din partea persoanelor cunoscute contează mult mai mult decât actul de absolvire a unor cursuri.

Firmele care organizează lecţii de instruire pentru viitoarele bone au acreditare din partea Ministerului Educaţiei. Absolventele acestor cursuri se aleg cu o diplomă. Cele mai multe persoane care se înscriu la ore sunt femei de vârstă mijlocie.

"Sunt persoane care pleacă peste hotare la muncă având la bază acest certificat. Diplomele sunt recunoscute, pur şi simplu. Se face o traducere notarială", a declarat directorul unei firme specializate Tudor Bâcu.

Unele femei spun că aceste cursuri le-au ajutat să câştige bani, dar şi să obţină experienţă.

"Cursurile acestea mi-au oferit o experienţă foarte mare, am avut lecţii cu psihologi cu medici", a menţionat bona Victoria Ciugureanu.

Persoanele care îşi doresc să devină bone sunt instruite cum să facă masaj la inimă, dar şi cum să ajute copilul în caz de urgenţă. Costul cursurilor, care durează minimum 10 zile, este de 750 de lei. Studiile mai aprofundate, de jumătate de an, pot fi obţinute contra unei sume de 7500 de lei. Totuşi, unele mame spun că recomandările contează cel mai mult.

"Sunt şi alţi factori la fel de important ca copilul să fie ataşat, ca copilul să iubească această persoană, care câteodată acoperă necesitatea de diplomă", a spus mama unui copil Diana Raicu.

Salariul unei bone variază între 3500 şi 5000 de lei, iar cele care deţin un certificat de absolvire a cursurilor în domeniu au cu 500 de lei mai mult.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu