BOMBE PE PATRU ROŢI. Mulţi şoferi nu coboară din maşini când fac plinul

Embed:

Maşinile pe gaz continuă să fie un pericol atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri. Asta pentru că, în mare parte, conducătorii auto neglijează regulile de siguranţă privind exploatarea acestora.

De exemplu, la o staţie de alimentare a maşinilor pe gaz, am observat că mai mulţi şoferi nu au coborât din automobil în timp ce făceau plinul. Aceată practică este interzisă, pentru că este deosebit de periculoasă.

” Din păcate aici nu e desenat că trebuie sa stau la 1,5 – 2 metri. Nu vă este frică ?

– Ce ? Nu-i nimic, toți suntem muritori.”

”Trebuie să vă feriți la cel puțin 2 metri de mașină când alimentați cu gaz, de ce n-o faceți ?

– N-am știut de asta.”

" – Eu nu stau în spatele mașinii, acolo e toată instalația, da eu stau în față. ”

Conform regulilor, la intrarea pe teritoriul staţiei de alimentare, pasagerii trebuie să coboare, de asemenea trebuie deschisă capota şi portbagajul maşinii, iar supapa magistrală de alimentare a motorului trebuie închisă.

Odată instalate buteliile cu gaz, obligatoriu trebuie verificate de către specialişti, lucru pe care îl fac mai rar conducătorii auto. De asemenea este interzis ca în staţii să-şi alimenteze de unii singuri maşinile. Acest lucru trebuie făcut de către operatorii instruiţi.

"Este interzis, asta este încălcare gravă. Şoferul singur dacă se duce este încălcare."

Instalarea unui sistem de alimentare cu gaz la maşină trebuie făcută cu permisiunea Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Potrivit legii, din 2015 montarea acestora se face doar la service-urile autorizate de Agenţia Naţională de Transport Auto.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu