Bombardamente violente au fost reluate în orașul Alep. Rebelii, ACUZAŢI că au declanșat ostilitățile

Embed:

Bombardamente violente au fost reluate în Alep, al doilea oraș ca mărime din Siria, cu lovituri de artilerie ale regimului împotriva ultimului refugiu al rebelilor în acest oraș, relatează corespondentul AFP de la fața locului, scrie agerpres.ro.

Jurnalistul AFP care se află în sectorul rebel al orașului a văzut un tanc al regimului de la Damasc trăgând violent în direcția celor câteva cartiere aflate încă în mâna insurgenților din Alep, unde un acord pentru evacuarea civililor și combatanților anti-regim a fost suspendat.

Aliatul rus al președintelui Bashar al-Assad i-a acuzat pe rebeli că au declanșat ostilitățile, în timp ce susținătorul opoziției, Turcia, a criticat trupele regimului de la Damasc și ale aliaților săi.

Acordul pentru evacuare ar fi permis miilor de civili și rebeli să părăsească ultimele cartiere deținute de insurgenți în Alep, unde aceștia sunt asediați de peste patru luni de armata siriană, ducând lipsuri majore.

După o pauză de mai multe ore, bombardamentele violente au fost reluate împotriva acestor cartiere, au precizat corespondenți ai AFP și Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Pierderea Alep, principalul bastion al rebelilor în Siria și simbol al revoltei, va marca sfârșitul rebeliunii în acest oraș, a cărui parte estică a fost cucerită de insurgenți în 2012. În același timp, ea va reprezenta cea mai importantă victorie a regimului de la Damasc de la începutul războiului, în 2011.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu