BOMBĂ ALIMENTARĂ în magazinele din ţară. Peste 700 de kilograme de fructe şi o tonă şi jumătate de legume, retrase de pe rafturi

Embed:

700 de kilograme de fructe şi aproape o tonă şi jumătate de legume au fost retrase de pe raft. Decizia a fost luată de Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor după ce a efectuat controale în 11 magazine din Chişinău, Bălţi, Ialoveni şi Străşeni. 

Inspectorii ANSA au descoperit că de pe ambalaj lipsea marcajul şi produsele nu avea certificatele de calitate. Totodată, unele loturi de fructe şi legume erau cu mucegai. În urma verificărilor, opt agenţi economici au fost sancţionaţi.  

"Loturile care au fost retrase se vor supune nimicirii. Fiecărei reţea de comerţ i s-au întocmit procese verbale de contravenţie variind de la 40 de unităţi convenţionale până la 240 de unităţi convenţionale. Va avea loc o şedinţă cu toate reţelele mari de comerţ din Moldova, cu producătorii cu importatorii pentru a li se aduce la cunoştinţă problema existentă la moment", a declarat Radu Musteaţă, şef direcţie ANSA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu