Bombă în fotbalul din Moldova: FC Costuleni s-a retras din Divizia Naţională

Embed:

FC Costuleni s-a retras oficial din Divizia Naţională. Comitetul de Competiţii al Federaţiei de Fotbal a acceptat solicitarea conducerii clubului de a retrage echipa din campionat pe parcursul sezonului. În urma acestei decizii în prima ligă valorică din Moldova au rămas 10 formaţii.

Comitetul de Competiţii a acceptat decizia noului a preşedinte al formaţiei FC Costuleni de a se retrage din Divizia Naţională după 12 meciuri disputate în acest sezon. Astfel, conform regulamentului federaţiei de fotbal, "leii" vor putea reveni în campionatul Moldovei, numai după trei sezoane şi vor începe participarea din Divizia B.

"A fost votat unanim. Noi altă ieşire nici n-am avut ca să nu admitem cererea. Nu poţi să impui echipa să joace. Am întrebat dacă este posibilitatea de a retrage cererea - nu", a zis preşedintele Comitetul de Competiţii, Ghenadie Lîsîi.

"Ce ţine de jucători, noi negociem cu fiecare în parte. Sunt sigur că băieţii vor fi mulţumiţi. Toţi vor pleca liberi de contract. Cu atât mai mult,  unora le-am garantat că voi încerca să le găsesc un alt club aici în Moldova", a spus preşedintele FC Costuleni, Andrei Grigor.

În urma retragerii echipei FC Costuleni, în Divizia Naţională au rămas 10 formaţii. Calendarul campionatului de fotbal se va schimba în martie a anului viitor atunci când se va disputa turul trei.

"Până la al treilea tur meciurile se vor petrece conform programului, dar în al treilea tur meciurile vor fi reprogramate", a declarat preşedintele Comitetul de Competiţii, Ghenadie Lîsîi.

După retragerea grupării FC Costuleni toate echipele au pierdut punctele acumulate în meciurile disputate cu formaţia pregătită de Laurenţiu Tudor. Cel mai mult are de suferit Milsami, care a pierdut şase puncte. De acest lucru a beneficiat în schimb Dacia, care deja împarte locurile 3 şi 4 în clasament cu echipa din Orhei. Sheriff, Veris, FC Tiraspol şi Zarea au pierdut câte 3 puncte, iar Saxan a rămas fără un punct.

Zimbru, Academia şi Dinamo-Auto nu au fost depunctate, deoarece au pierdut cu FC Costuleni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu