Bomba cu hidrogen testată de Phenian, de 16 ori mai puternică decât cea lansată de SUA în Hiroshima

Embed:

Bomba cu hidrogen, testată în data de 3 septembrie de Coreea de Nord, a fost de 16 ori mai puternică decât cea lansată de Statele Unite în Hiroshima, în 1945. Anunţul a fost făcut de experţii de la Universitatea Johns Hopkins din  Washington în urma unor noi analize.

Specialiştii americani au constatat că explozibilul a degajat o putere de 250 de kilotone, nu 50 aşa cum se credea iniţial.

Explozia a provocat atunci un seism de aproape zece ori mai puternic decât precedentul test nuclear, susţin meteorologii sud-coreeni.

Potrivit agenției oficiale de presă din Coreea de Nord, o bombă similară celei testate poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală.

Potrivit pozelor de pe sateliți, făcute recent la baza militară din Phenian, se vede o activitate ridicată, ceea ce ar putea însemna că au loc pregătiri pentru un nou test.

La începutul acestei săptămâni, Consiliul de Securitate al ONU a aprobat în unanimitate noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord.

Printre acestea se numără sistarea exporturilor de textile şi înghețarea activelor din străinătate a mai multor oficiali nord coreeni de rang înalt.

În ce priveşte livrările de petrol în această ţară, Statele Unite au trebuit să accepte doar reducerea cantităţii pentru a obţine voturile Chinei şi Rusiei.

Înainte ca documentul să fie aprobat, Phenianul a anunţat că Statele Unite vor plăti un preţ cuvenit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu