"Bolnavul crede că este mort şi se află în descompunere". Iată 5 dintre cele mai ciudate boli mintale

Numărul persoanelor cu tulburări psihice este în continuă creştere. Cunoaştem afecţiuni precum depresia sau schizofrenia, însă există multe alte tulburări psihice extrem de ciudate, scrie Antena3.ro, cu referire la Daily Revelry.

Iată cele mai ciudate 5 boli psihice, cu cele mai bizare manifestări:

1. Sindromul Cotard (sindromul cadavrului ambulant) este una dintre cele 5 boli. Este o afecţiune psihică ce-l face pe bolnav să creadă că este mort, că se află în descompunere sau că şi-a pierdut anumite organe interne. În unele cazuri, bolnavii cred că nici nu există.

Pacienţii cu Sindromul Cotard suferă de o deconectare între două zone ale creierului. Această afecţiune este, practic, o urmare a unor leziuni cerebrale sau a unor boli psihice.

2. Sinestezia este o amestecare a simţurilor. Cei care suferă de această afecţiune asociază un stimul cu alte simţuri care nu au legătură.

Astfel, pacienţii aud culori, simt sunete sau gustă forme. De exemplu, ei descriu nota fa ca având culoarea roşie. Există numeroase tipuri de sinestezie, în care sunt amestecate văzul cu gustul, auzul şi alte elemente senzoriale. Boala este genetică şi uneori, inofensivă.

3. Psihoza Windigo este o tulburare care-i face pe bolnavi să-şi dorească să mănânce carne de om. Cum era de aşteptat, la aceasta se adaugă teama de a nu deveni canibal.

4. Sindromul Capgras - o stare mentală în care bolnavul crede că un membru al familiei sale a fost schimbat cu un impostor identic.

Persoana care suferă de această boala poate continua să trăiască cu "impostorul" sau îl poate ataca violent. Unele persoane care manifestă boala Capgras pot avea dificultăţi în percepţia corectă asupra propriei persoane.

5. Sindromul mâinii străine. Victima simte că nu îşi poate controla una dintre mâini. Mâna se mişcă involuntar, fără ca bolnavul să fie conştient. Cazurile extreme pot include îndesarea involuntară de mâncare în gură.

În unele cazuri, pacientul ajunge chiar să se lupte cu mâna lui, care poate încerca să îl sugrume în timpul somnului.

Sindromul este cauzat de traumatisme la nivelul creierului de genul: accident vascular cerebral, anevrism sau leziuni ale cutiei craniene. Deşi simptomele pot fi tratate, boala în sine, nu poate fi vindecată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu