Bolnavii care suferă de cancer de piele îşi pot prelungi viaţa AFLĂ DETALII

Embed:

Bolnavii care suferă de cancer de piele îşi vor putea prelungi viaţa cu ajutorul unui medicament experimental, numit Vemurafenib. Noul medicament, odată administrat, nu tratează boala, dar are capacitatea de a împiedica înmulţirea celulelor cancerigene.

Pacienţii care suferă de cancer de piele şi care au luat acest medicament continuă să fie în viaţă şi nu mai au nevoie de chimioterapie, informează postul ABC News. Melanomul, sau cancerul de piele, este maladia cu cea mai mare mortalitate şi răspândire. În fiecare an în lume se înregistrează peste 70 de mii de cazuri noi. Potrivit ultimelor date, doar în Statele Unite cancerul de piele provoacă moartea a aproape 9.000 de oameni anual.

Medicamentului Vemurafenib a fost testat pe 675 de pacienţi din toate colţurile lumii, aflaţi în stadii avansate ale bolii. Studiul a arătat că 84 la sută din pacienţii care au luat medicamentul de două ori pe zi, continua să fie în viaţă după şase luni de la demararea experimentului.

Cancerul de piele poate fi vindecat doar când este depistat precoce. Acesta este fatal când nu este tratat la timp. Specialiştii dermatologi avertizează că persoanele care au tenul deschis şi au multe aluniţe sunt mai expuse riscului de a dezvolta melanom.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu