Bolile cardiovasculare rămân pe primul loc printre maladiile care îi ucid pe moldoveni

Embed:

Cei mai mulţi moldoveni mor din cauza bolilor de inimă. Datele Ministerului Sănătății arată că în 2014 boli cardiovasculare aveau aproape 23.000 de moldoveni, cu peste 700 mai mulți decât în anul 2013.

Potrivit statisticilor, cel mai des, oamenii sunt afectați de cardiopatie acută și cronică, boli cerebro-vasculare şi infarct miocardic acut.

Datele Ministerului Sănătătii mai arată că, cea mai mare rată a mortalităţii din cauza bolilor cardiovasculare este în nordul țării, în special  în raioanele Briceni, Dondușeni, Edineț, Ocnița și Șoldănești.

Pe locul doi printre principalele cauze ale decesului sunt tumorile care au provocat aproape 6.000 de victime anul trecut, iar bolile aparatului digestiv au luat viața a peste 3.600 de moldoveni. Din cauza traumatismelor și intoxicaţiilor au decedat peste 3.000 de oameni.

În jur de 1.700 de moldoveni au decedat din cauza bolilor aparatului respirator și aproape 500 din cauza bolilor infecțioase.

Cele mai puține decese au fost înregistrate printre pacienţii cu malformații congenitale și a celor cu boli ale sistemului urinar.  

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în 2014 au decedat peste 39.000 de moldoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu