Boli periculoase, depistate în țară. Infecţiile transmise de la animalele contaminate pot fi fatale

Embed:

Trei cazuri de infecţii extrem de periculoase au fost înregistrate în ţară în ultima lună. Este vorba de două îmbolnăviri de tulamerie, depistate în raionul Cahul, şi un caz de leptospiroză, înregistrat în Capitală. Alte două cazuri de suspecţie de leptospiroză urmează să fie confirmate pe parcursul zilei.

Potrivit specialiştilor, infecţiile transmise de la animalele contaminate pot fi fatale în cazul netratării la timp.

Potrivit unui comunicat al Centrului Naţional de Sănătate Publică, cele două cazuri de tulamerie au fost depistate la un vânător şi un pescar. Aceştia au suferit leziuni la mâini şi picioare în momentul în care pescuiau în lunca Prutului.

Medicii nu exclud că vânătorul ar fi încercat să prindă ondatre, care pot fi purtătoare ale acestei infecţii, la fel, cum sunt căpuşele şi ţânţarii. Iar leptospiroza a fost depistată la un bărbat în vârstă de 53 de ani din Capitală.

Acesta este internat la Spitalul de boli infecţioase "Toma Ciorbă" cu febră, cefalee, dureuri musculare şi de cap. Se presupune că bărbatul s-a infectat când a mers la pescuit într-un heleşteu din sectorul Râşcani. Potrivit medicilor, infecţiile afectează rinichii, ficatul şi sistemul cardio-vascular.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu