Bogdan Ţîrdea a enumerat eșecurile ministerelor din Guvernul Sandu: Rezultate nu-s și nu vor fi (VIDEO)

Embed:

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului, acolo unde a fost dezbătută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. 

"Bună ziua dragi concetățeni, stimată doamnă prim-ministru. La 8 noiembrie fracțiunea PSRM va întrebat direct, de ce ați înaintat reforma procuraturii fără să consultații cu societatea civilă, parteneri externi, chiar cu proprii deputați. De ce violați constituția și asta vă spune chiar ministrul al justiției, Stanislav Pavlovschi, fondator PPDA. De ce nu ați înaintat proiectul la Comisia de la Veneția cum e și firesc sau vă temeați că va fi respins ca și concepția voastră de reformă a justiției. Anterior țineți minte ce ați spus? Că PSRM subminează reforma, că credeți că daca PSRM a votat toate, toatelegile voastre. Că Dodon îngenunchează justiția chiar dacă procurorul general interimar vă apareține fiind înaintat de domnul Năstase și fiind rudă cu el. Guvernul a sărit în apărarea CSM actual care este cuibul mafiei din justiție. Sau așa vedeți reforma cu mafia în frunte? Azi vreți să numiți personal procurorul, deci cine din noi subordonează justiția? Ați mai spus că Dodon critică guvernul, păi voi dați aeroportul lui Rothschild, iar Dodon trebuie să vă laude. Dar pe dumneavoastră doamna Sandu cine va propus în funcție, apoi a primit jurământul, apoi a demis decretul, duhul sfânt? și cine poartă răspundere pentru acest guvern împreună cu dumneavoastră, nu tot președintele? Ați spus că jucăm sub masă, dar domnul Diacov a zis chiar ieri că îi contactați foarte des, de trei ori pe zi și de patru ori pe noapte. Deputații voștri se adresează la procurorul vostru ca să fie arestat președintele țării pe motive aberante. Vă pare normal? deci cine joacă?

Doamna Sandu zice că ne sperie realizările Guvernului și are dreptate. Aveți succese doar în Facebook, fiind un guvern al Facebookului și pentru Facebook, dar nu al cetățenilor și pentru cetățeni.

Să le luăm pe puncte: 

1. Ministerul justiției a compromis reforma justiției. Proiectul său de reformă a fost respins de către Comisia de la Veneția și de către raportul ODIR. Ministerul a anulat ilegal concursul pentru funcția de procuror general pe care tot el la organizat și de două ori la declarat că e ok și toți membrii juriului au zis că e ok și asta pentru că nu a trecut un reprezentant al Blocului ACUM. 

2. Ministerul Agriculturii se face vinovat că multă producție agricolă a rămas anul acesta pe câmpuri pentru că nu a găsit piață de desfacere. În iulie gridina a distrus 90% din roadă din nordul și sudul țării. Ministerul nu a dat un leu, nu atrimis un funcționar la acești fermieri necăjiți.
În consecință, în iulie-augist prețul la fructe și legume cu 20-30%. Ce face ministru? Propune servirea la copii cu must de poamă pentru a rezolva problema vânzării strugurilor. Se mai bucură că nu am avut roadă de poamă, că nu avrem pieți de desfacere,chiar așa e prea.

3. Ministrul economiei așa și nu a prezentat un program, viziuni, macar ce se întâmplă în economie, nu a făcut nimic macar pentru a rezolva problema cu gaze naturale de la 1 ianuarie, practic țara nu este pregătită pentru iarnă. A blocat exporturile spre Rusia. Transportatorii au declanșat proteste chiar acum se produc aceste proteste. La minister la toți lii în cot, un funcționar nu a ieșit în fața lor. Nu a rezolvat problema aeroportului. 

Din mai spuneți că ați deschis noi cote de export spre UE, dar din mai scad exporturile în UE în mediu cu 7,5 %.

4. La MAI în cinci luni nu a fost arestat nici un mafiot, nici un contrabantist, nici un raider. 

Crește numărul infracțiunilor excepțional de grave cu 17.39%
Deosebit de grave 9.84%
Violurilor cu 63.33%
Tîlhăriilor cu 57.14%
Contra autorităților publice cu 75.43%
Comise de grupuri organizate cu 85.71%
Accidente rutiere cu persoane traumatizate cu 1500%!

5. Ministerul finanțelor nu a fost în stare să negocieze un program cu FMI în interesele țării. A acceptat creșterea de impozite și TVA, reducerea programelor sociale, culmea propune de a majora impozitul pe salariu.

6. La protecție socială, anularea tichetelor de masă, anulate ajutoarele de 600 de lei la pensionari.

De ce prim-ministru s-a aventurat în aceste lucruri? E limpede, o groază de eșecuri.

Zero arestăti, zero reântoarcere activelor furate, aeroportul miliard, Tutun CTC, proteste HORECA, proteste fermieri, energie electrică s-a scumpit cu 15 %, ce face Guvernul? Nimic.

PSRM și președintele propune indexări de pensii, ajutoare sociale la caldură, indemnizații pentru invalizi!

Guvernul respinge, zice ca nu-s bani, că FMI e contra. Abia în ziua demisiei vine cu majorări, promite la pensionari dinți de aur și la invalizi mașini Porsche, ca și la ministrul justiției și al economiei! Și crede că cineva e atât de prost să creadă asta. Vă întreb o întrebare simplă, ce aveț deja și acceptul FMI, ceea ce e imposibil?

Aveți bani? Vă zic eu. Nu aveți nimic. Doar declarații. Chiar nu vi-i milă de oamenii pe care-i mințiți în așa hal?

Doamna premier a înțeles că ratingul scade. Rezultate nu-s și nu vor fi. Alegerile locale au fost pierdute. Drept urmare doamna Sandu a inițiat acest conflict și show, sincer sperând că va fi demisă. Ea vrea să fugă, să scape de eșecuri! Să sară din funcția de premier în cea de președinte de țară! Să pară victima, nu un premier slab.

Un lucru este clar, ambițiile doamnei Sandu au pus în pericol democrația, statul de drept, stabilitatea și viitorul țării.

Și ultima, ați spus că nu negociati justiția. Dar noi doamna Sabdu nu negociem valori. Libertatea, Dreptatea și Egalitatea, nu se discută, iar țara nu se vinde."

loading...

Lasă un comentariu