Bogatu: Primarul Bălţiului s-a apucat să facă ce ştie mai bine, şi anume: să câştige bani din banditism

Petru Bogatu, analistul politic a scris într-o postare de pe o reţea de socializare că nu înţelege cum se face că până astăzi "gaşca de secături" din Bălţi mai este încă în politică.

Mai mult, despre Usatîi, analistul politic a spus că acesta poate fi înţeles deoarece partidul îi era finanţat de către Platon din ordinul Kremlinului.

Arestarea lui Platon este foarte simţită şi de Renato Usatîi:

"Pimarul Bălţiului, care până mai ieri nu contenea să arunce cu pomene în dreapta şi stânga, resimte astăzi un deficit acut de lichidităţi. Nu e de mirare că în această situaţie s-a apucat să facă ce ştie mai bine, şi anume: să câştige bani din banditism", scrie Petru Bogatu.

PUBLIKA.MD aminteşte că pe 13 septembrie a fost reţinut un apropiat de a lui Usatîi, şi anume Nicolae Hacico, care, în 2014 a fost  candidatul 29 de pe lista electorală a lui Usatîi.

După ce au fost reținuți, cetățenii israelieni le-au spus anchetatorilor că Hacico le-ar fi organizat o întâlnire cu Renato Usatîi, pe care l-a prezentat ca fiind cel mai influent politician și  viitorul premier al Republicii Moldova.Aceștia au fost plasați în arest la domiciliu. Potrivit deschide.md, ei ar fi contactat cu Hacico, iar el i-ar fi ajutat să fugă în stânga Nistrului.

În urma perchezițiilor la domiciliul acestora, polițiștii au depistat droguri în cantități deosebit de mari și aparate pentru consumul drogurilor. În urma prelucrării plantelor narcotice, suspecții urmau să obțină o sută de kilograme de droguri de unde puteau obține un profit de 200 de mii de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor. Dacă va fi găsit vinovat, membrul formațiunii Partidul Nostru Nicolae Hacico riscă până la şapte ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu