Bogatu: E scandalos dacă un ONG care se vrea arbitru încasează bani de la partidul interlopului filorus Renato Usatîi

ONG-urile care îşi asumă rolul de evaluatori, experţi, apreciatori şi judecători civili nu-şi pot permite să se implice în acţiuni politice. E de-a dreptul scandalos mai ales în cazul în care un ONG care are calitatea de arbitru încasează bani de la un partid ca cel al interlopului filorus Renato Usatîi. De această părere este analistul Petru Bogatu. 

"Se polemizează pătimaj pe tema implicării ONG-urilor în acțiuni politice. Au sau nu au dreptul? Desigur că au. Nu încape discuție. Ca tot omul, organizațiile non-guvernamentale pot să ia atitudine, să protesteze, să susțină o mișcare populară etc. Dar cu o excepție care întărește regula. Răsfățul partizanatului politic nu pot să și-l permită cei care își asumă rolul de evaluatori, experți, apreciatori sau judecători civili", scrie în postarea sa, Petru Bogatu. 

"Un arbitru de fotbal care, prin absurd, s-ar declara fan Real Madrid, nu numai că nu va mai fi desemnat să arbitreze un meci cu Barcelona, ci va fi descalificat și exclus din arbitraj. Iar dacă s-ar afla că mai este și remunerat, de exemplu, pentru consultanță, de unul dintre cluburile din La Liga, va fi acuzat de corupție și deferit justiției. Tot astfel se descalifică și organizațiile non-guvernamentale cu pretenții de evaluatori care se antrenează direct în acțiunile unor partide sau, și mai grav, beneficiază de publicitatea oferită de acestea", a spus Bogatu. 

Potrivit analistului, situaţia devine scandaloasă în cazul în care aceste ONG-uri care pretind a fi independente încasează bani de la partide precum cel al penalului fugar, Renato Usatîi. 

"Lucrurile devin însă de-a dreptul scandaloase dacă un ONG care are calitatea de arbitru încasează bani de la un partid ca cel al interlopului filorus Renato Usatîi", a spus Bogatu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că duminică, partidele de opoziție și ONG-urile afiliate lor au scos duminică în stradă câteva sute de oameni care au protestat împotriva dreptului cetăţenilor de a-şi alege singuri deputaţii. 

Dacă în timpul săptămânii organizatorii reuşeau să strângă câteva zeci de persoane, duminică, în faţa Parlamentului s-au adunat doar câteva sute de participanţi.

Chiar și organizatorii şi-au recunoscut eşecul. Dumitru Alaiba a recunoscut că sunt puțini oameni. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu