Bogăţiile parlamentarilor luate la ochi! Deputaţii i-au ales pe cei care le vor verifica averile VIDEO

Embed:

Deputaţii au aprobat candidaturile celor care vor verifica averile demnitarilor. Astfel, astăzi, majoritatea parlamentară a votat pentru toţi cei cinci membri ai Comisia Naţionale de Integritate. 

În această Comisie vor fi prezenţi avocatul Ion Casian, propus de PL, Cristina Cojocaru, expert al asociaţiei ADEPT, alături de Leonid Morari care a fost propus din partea PD, Dumitru Primireanu venit din partea PCRM şi juristul Vera Lupu, înaintată de PLDM. Aceştia au depus jurământul în faţa Parlamentului. 

Candidatura preşedintelui şi vicepreşedintelui va fi stabilită de deputaţi în cadrul viitoarelor şedinţe ale Parlamentului.

Deputaţii au adoptat Legea cu privire la Comisia Naţională de Integritate pe 11 decembrie 2011. Documentul trebuia să intre în vigoare pe data de 1 martie a acestui an. Comisia Naţională de Integritate trebuia să-şi înceapă activitatea încă pe 1 martie. Tergiversarea formării acestei structuri a avut loc din cauza divergenţelor din cadrul Alianţei de guvernare.

Întregul aparat al acestei structuri va fi de 26 de persoane. Toţi vor fi plătiţi din bugetul de stat. Comisia Naţională de Integritate va verifica declaraţiile de venituri şi proprietate ale demnitarilor şi funcţionarilor publici, dar şi cele ale judecătorilor şi procurorilor. De asemenea, va constata dacă veniturile acestora corespund cheltuielilor pe care le fac şi va verifica dacă există conflicte de interese. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu