Bogații lumii își vor putea ține bunurile de valoare la poalele Munților Alpi

Cunoscută de-a lungul anilor ca o destinație sigură și discretă pentru bogații lumii, unii descriind-o ca fiind un paradis fiscal, Elveția le va oferi curând celor cu dare de mână o nouă variantă pentru a-și păstra în siguranță bunurile de valoare: seifuri săpate în stâncă, la poalele Munților Alpi, scrie gandul.ro.

Ideea a pornit de la mai mulți antreprenori din centrul Elveției, unde se află masivul Bruenig, informează Bloomberg.

"Camera comorilor dumneavoastră într-un masiv muntos. Locul sigur pentru a vă păstra bunurile și informațiile sensibile", prezintă compania Bruenig Mega Safe AG oferta pe site-ul său oficial.

Compania plănuiește să utilizeze pentru aceste seifuri o suprafață echivalentă cu cea a zece terenuri de fotbal, potrivit lui Hugo Schittenhelm, membru al Consiliului de Administrație, care a adăugat că spațiul ar putea fi extins în cazul în care vor fi suficienți clienți.

Oferta vine în contextul în care bogații lumii sunt tot mai interesați de siguranța averilor lor, dat fiind că pandemia de COVID-19 a afectat piețele și a dus chiar la revolte la nivel mondial.

În timp ce unii dintre ei se tem de recesiune sau de dezastre naturale, alții își doresc să evite depozitele bancare și dobânzile negative ale acestora.

Seifurile puse la dispoziție de către compania elvețiană vor avea capacități cuprinse între 100 de metri cubi și 100.000 de metri cubi, iar înălțimea maximă a unui asememea seif va fi de 90 de metri, potrivit ofertei.

Pereții din stâncă vor asigura o umiditate relativă de 40% și o temperatură de aproximativ 12 grade Celsius.

Seifurile nu sunt, însă, la îndemâna oricui, cel mai ieftin având un preț de 500.000 de dolari.

Pe lângă depozitarea de obiecte de valoare precum aur, obiecte de artă, acțiuni sau autoturisme, un astfel de seif poate fi folosit și ca "locația ideală pentru activitățile care trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de securitate", susție compania.

Compania poartă în prezent negocieri cu aproximativ 12 potențiali clienți, printre care se numără companii, galerii de artă sau oameni de afaceri, a anunțat Schittenhelm. Proprietarii seifurilor vor suporta costurile construitii acestora, în timp ce compania va pune la dispoziție utilitățile și serviciile de securitate. Clienții vor avea acces nelimitat la seifuri prin intermediul unui tunel suficient de mare pentru a permite accesul camioanelor.

Schittenhelm susține că, pe lână faptul că sunt mai sigure, aceste seifuri sunt și mai ușor de construit.

"Veți obține autorizații de construire mai rapid, acoperișul nu poate fi distrus și nu veți avea nevoie de sârmă ghimpată sau de câini pentru pază", spune Schittenhelm.

Cei mai mulți potențiali clienți au venit până acum din Elveția, dar compania intenționează să atragă și clienți din Hong Kong sau Singapore, a mai adăugat reprezentantul companiei.

Lasă un comentariu