Bodişteanu răspunde acuzaţiilor aduse de Ţîcu: Nu poate să recunoască înfrângerea. Regretă că a plecat prea devreme de la minister

Embed:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, răspunde acuzaţiilor aduse ieri de fostul ministru Octavian Ţîcu. Potrivit acestuia, Octavian Ţîcu a căzut în plasa unor bârfe, a discreditat în acest fel ministerul şi a înrăutăţit relaţiile instituţiei cu cele mai importante federaţii din ţară.

"Octavian Ţîcu a căzut în plasa acestor bârfe şi bănuieli. De când a venit la minister s-a ocupat de două lucruri - a făcut PR şi s-a ocupat de discreditarea ministerului. Atunci când am făcut pasul cu reformatorii a început o presiune puternică. Mi s-a spus că sunt lipsit de susţinerea politică şi că angajaţii trebuie să fie cu ochii pe mine. Nu vreau să mă refer la toate aberaţiile şi prostiile care au fost invocate. El nu a verificat acel contract, nici nu a fost finanţat. Înainte de a face aceste declaraţii trebuie să verifice. Fiecare pas şi fiecare ordin era în înţelegere cu Ion Cebanu, dar el nici nu-l atinge pe Cebanu. Este înţeles scopul, el singur a recunoscut", a spus Octavian Bodişteanu.

Totodată, Bodişteanu susţine că Ţîcu regretă faptul că a plecat prea devreme de la minister şi nu vrea să-şi recunoască înfrângerea.

"El face aceste lucruri pentru că îşi dă sema şi cunoaste capacităţile noastre. În multe comisii mă propunea pe mine să fiu preşedinte. Dacă nu eram eu competent de ce mă numea pe mine? El regretă faptul că a plecat atât de devreme. Nu înţeleg de ce povesteşte toate discuţiile în detalii cu prim-ministrul Leancă, cu fostul prim-ministru. Sunt declaraţii care au avut un caracter confidenţial. Este ridicol, nu poţi să vorbeşti despre discuţii cu alt bărbat, are gura spartă. Dânsul nu poate să recunoască înfrângerea, dar ca sportiv trebuie să recunoască", a conchis ministrul Tineretului şi Sportului.

Acesta dă asigurări că va colabora cu oamenii legii: "Voi acţiona în strictă concordanţă cu legislaţia. Dacă mă vor chema, mă voi prezenta. Dacă vor veni, îi vor primi. Nu am nicio problemă la acest capitol."

Fostul şef al direcţiei Sport de Performanţă Octavian Bucătari a respins şi acuzaţiile lui Ţîcu: "Învinuirile, care sunt nefondate, vor fi atacate, pentru faptul că lezează onoarea şi demnitatea mea, în judecată."

Şi reprezentanţii federaţiilor sportive care, potrivit fostului ministru Octavian Ţîcu, ar fi fost implicate în diverse scheme de spălare de bani, au făcut declaraţii.

"Eu sunt gata să răspund pentru orice acţiune a Federaţiei de Lupte, pentru că am toate actele originale depuse la minister", a menţionat preşedintele FM de lupte, Victor Peicov.

"De când a venit domnul Ţîcu, a făcut numai conferinţe de presă şi s-a ocupat de reglări de conturi. În loc de sport, atacuri la persoane", a declarat preşedintele FM de rugby, Vasile Revenco.

Publika.md precizează că, ieri, Octavian Ţîcu a prezentat mai multe documente care ar demonstra că actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, ar fi spălat sute de mii de lei în perioada în care deţinea funcţia de viceministru al Tineretului şi Sportului.

Octavian Ţîcu a mai declarat că liderii actualei coaliţii de guvernare ştiau despre activitatea dubioasă a lui Octavian Bodişteanu la minister, atunci când l-au propus în funcţia de ministru.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu