Boca Juniors şi River Plate vor lupta pentru trofeul celei mai importante competiţii inter-cluburi din America de Sud

"Superclasico" în finala Copei Libertadores. Pentru trofeul celei mai importante competiţii inter-cluburi din America de Sud vor lupta în premieră marile rivale din Argentina, Boca Juniors şi River Plate.

Boca a eliminat-o din competiţie pe gruparea braziliană Palmeiras. După ce în tur s-a impus pe teren propriu cu 2-0, formaţia argentiniană a remizat cu echipa antrenată de Felipe Scolari în manşa secundă, scor 2-2.

River Plate a eliminat deţinătoarea trofeului, Gremio Porto Alegre, în cealaltă semifinală, după 0-1 acasă şi 2-1 în deplasare.

Prima manşă a finalei se va disputa pe 7 noiembrie, pe "La Bombonera", stadionul echipei Boca, iar returul e programat pe 28 noiembrie, tot la Buenos Aires, doar că pe arena echipei River Plate.

Finala din acest an va fi ultima care se va disputa în dublă manşă, după care ultimul act al competiţiei se va juca pe teren neutru.

Ultima oară când cele două rivale s-au confruntat în Copa Libertadores a fost în 2015 în optimile de finală. Meciul s-a întrerupt la pauză, după ce fanii Bocăi i-au atacat pe jucătorii de la River cu spray lacrimogen, când aceştia intrau la vestiare. Ulterior, Boca a fost descalificată din competiţie.

River Plate a cucerit trofeul în acel an, pentru a treia oară. Boca Juniors a câştigat ultimul trofeu în Copa Libertadores în 2007.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu