Boboteaza pe stil nou: Credincioşii au făcut cozi pentru a lua agheasma

Embed:
Creştinii ortodocşi de stil nou sărbătoresc astăzi Boboteaza, ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat în apele Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul. În aceasta dimineaţă, biserică Sfânta Teodora de la Sihla din Capitala a devenit neîncăpătoare. Zeci de credincioşi au venit în lăcaş pentru a participa la liturghia şi să ia agheasma.

După slujbă, preoţii au sfinţit apă.

Credincioşii au făcut cozi pentru a lua agheasma.

Oamenii spun că păstrează apa sfinţită în casă pentru a avea linişte şi pace.

"Agheasma această este cea mai importantă. Tot anul de folosim de ea, prin casă stropim, ne ajută. Pomenii dăm de sănătate, de sufletul celor morţi, le pomenim."

"În ajunul şi copacii putem să-i stropim în grădină. În casa eu la în sticlă şi pot să-i dau prin casă, dar şi beu dimineaţă."

"Am venit să luăm agheazmă pentru sănătate, pentru încredere în ziua de mâine şi să avem parte de cele dorite în viaţă."

"Să crească o societate înţeleaptă, cultă, bine pregătită şi pentru ziua de mâine şi pentru alegeri care urmează şi pentru tot ceea ce se întâmplă în viaţa oamenii trebuie să vină cu o trăire şi cu o corectitudine în minte şi în gând. Să vă aibă Dumnezeu în pază, la mulţi şi fericiţi ani!", a spus preotul, Ioan Ciuntu.

De Bobotează se încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului. Creştinii de stil vechi sărbătoresc Botezul Domnului în data de 19 ianuarie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu