Boala SECOLULUI! Mai multe ţări trag un semnal de alarmă asupra dependenţei de Internet

Embed:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că dependenţa de Internet ar putea fi inclusă în categoria tulburărilor psihice. Printre cei mai expuşi în acest sens sunt copiii. Potrivit psihologilor, aceştia devin agresivi, când li se interzice accesul la reţeaua globală.

Rezultatele studiului european "Net Children Go Mobile" arată că, în medie, 27 la sută dintre copiii din ţările membre ale UE, cu vârsta cuprinsă între nouă şi 16 ani, au un cont pe reţelele de socializare.

Acelaşi raport relevă că 57 la sută dintre copiii din România utilizează aceste platforme. Mai mult, autorităţile de la Bucureşti se gândesc să schimbe legislaţia, încât părinţii care îşi lasă copiii mai mult de patru ore în faţa calculatorului sau tabletei să fie amendaţi pentru neglijenţă.

Medicii spun că, din cauza gadgeturilor, oamenii stau mai mult timp aplecaţi, iar asta duce la apariţia durerilor muşchilor gâtului. În cazul copiilor, este afectată ţinuta, ceea ce duce la deformarea coloanei vertebrale.

Semnale de alarmă au survenit şi din alte ţări. Un studiu făcut de Societatea Pediatrică Academică din SUA demonstrează ă dependența de gadgeturi afectează şi copiii cu vârsta de până la un an.

După ce au intervievat 370 de familii, ai căror copii au vârsta cuprinsă între şase luni şi patru ani, cercetătorii au stabilit că peste 30 la sută dintre bebeluşi învaţă să utilizeze o tabletă sau un telefon mobil, chiar înainte de a începe să meargă sau să vorbească.

De asemenea, o cercetare realizată de Centrul pentru Educaţie Contemporană din Rusia arată că 84 la sută dintre utilizatorii din această ţară, care au între şase şi 17 ani, navighează în fiecare zi pe internet.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu