Boala gravă de care suferea Avicii. Cum se manifestă și ce anume o cauzează. Moartea DJ-ului suedez a șocat lumea muzicii

Embed:

Moartea DJ-ului suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, la vârsta de doar 27 de ani a șocat lumea muzicii. Tânărul se afla în Muscat, Oman, când a fost găsit fără suflare, vineri după-amiaza. Cauza morții lui Avicii rămâne în continuare un mister, însă în ultimii ani, DJ-ul vorbise deschis despre problemele sale de sănătate.

În 2014, Avicii și-a anulat mai multe concerte, după ce a fost diagnosticat cu pancreatită acută, cauzată parțial de consumul în exces de alcool. El a fost supus unei operații în care i-au fost extirpate apendicele și colecistul. "Obișnuiam să beau prea mult și să petrec până dimineața, în exces", spunea Avicii într-un interviu acordat revistei Time, scrie digi24.ro.

La doar 21 de ani, el fusese spitalizat suferind de pancreatită acută, o afecțiune cauzată de calculii biliari sau de consumul de alcool, care duce la inflamarea pancreasului, un organ care joacă un rol esențial în reglarea glucozei din sânge prin secreția de insulină. În momentul în care pancreasul nu mai funcționează corect, consecințele pot fi extrem de grave, scrie National Pancreas Foundation of America.

Printre simptomele pancreatitei acute sau cronice se numără durerile severe la nivelul abdomenului, inflamarea și umflarea abdomenului, amețeli, greață, febră și puls accelerat. Boala poate duce și la pierderea rapidă în greutate, un simptom de care a suferit și DJ-ul, după cum declara chiar el în 2014.

Oamenii de știință nu pot spune cu exactitate cum anume afectează consumul de alcool pancreasul, însă o teorie, conform organizației Drinkaware, este că alcoolul este metabolizat sub forma unor substanțe toxice care afectează buna funcționare a celulelor pancreasului, iar acestea nu își mai pot îndeplini funcțiile de bază. Altă teorie susține că alcoolul blochează canalele pancreasului, cauzând inflamarea organului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu