Boala care îți poate distruge viața. O poți avea fără să știi

Pare greu de crezut, dar există o fobie care afectează un număr mare de persoane. Multe dintre ele nu știu că temerile lor au un corespondent în lumea medicală. În timp, această afecțiune se accentuează, controlându-le viața. 

Teama irațională de forme neregulate, de multe obiecte mici unul lângă altul - precum semințele - sau de găuri și bule poartă denumirea de tripofobie.

O jurnalistă britanică ce suferă de tripofobie povestește că s-a simțit mereu inconfortabil când tăia anumite legume ce conțin semințe mici, însă niciodată nu s-a gândit că ar putea suferi de vreo afecțiune. Lucrurile au devenit insuportabile abia după ce o imagine similară de pe Internet i-a trezit atât de multă repulsie, încât n-a mai putut nici măcar ține în casă semințe, folosi spumă de baie care creează bule odată ce ajunge în cadă sau privi spuma formată de cafea, scrie realitatea.net.

Din nefericire, această fobie ajunge să le controleze viața celor care suferă de ea, ei văzându-se nevoiți să evite din ce în ce mai multe obiecte și să renunțe la micile plăceri ale vieții - precum savurarea unei cafele - din cauza ei.

Prin urmare, sfatul jurnalistei este ca cei care cred că au această fobie în stadiu incipient să meargă de urgență la psiholog pentru a o învinge.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu