BNS declară că datele cu privire la componenţa etnică a populaţiei, potrivit recensământului, sunt eronate

Embed:

Biroul Naţional de Statistică (BNS) a emis un comunicat în care informează că datele privind componenţa etnică a populaţiei, care ar rezulta din recensământ, sunt eronate

BNS a remarcat că presa ar fi fost dusă în eroare de un comunicat fals. 

Potrivit unui comunicat de presă venit pe adresele mai multor instituţii media, expediat de la adresa biroul.comunicare@gmail.com a venit o completare cu privire va datele ce se referă la numărul moldovenilor plecaţi peste hotare.

Şi anume, "cei mai mulţi, care au ales să plece în străinătate, sunt din sudul ţării, iar cei mai puțini din municipiul Chișinău.

De asemenea, în ceea ce priveşte apartenenţa etnică, aproape 57 la sută dintre cetăţeni s-au declarat moldoveni, iar peste 23 la sută - români. Urmează ucrainenii, care reprezintă aproape opt la sută, şi ruşii - cu peste cinci procente. 

În acelaşi timp, peste 40 la sută dintre oameni au menţionat că limba lor maternă este româna, iar 38 la sută o numesc moldovenească. 13 la sută s-au declarat vorbitori de limbă rusă".

Cei care au expediat datele studului au folosit logoul utilizat pentru materialele şi chestionarele de la recensământ.

Directorul Biroului Naţional de Statistică Lucia Spoială nu poate explica de unde au apărut în presă aceste informaţii, pe care le califica a fi eronate

"În data de 31 decembrie 2014 a plasat pe site-ul său doar datele privind rezultatele preliminare, numărul locuinţelor care au fost recenzate din mediul rural şi urban. Celelalte categorii sociale: etnie, limba vorbită, Biroul Naţional de Statistică nu a prezentat şi nu a publicat aceste date, ele sunt încă în procesare", a spus Spoială.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu