BNM vrea plăţi virtuale pentru a reduce inflaţia

Autorităţile vor să promoveze plăţile fără numerar nu doar prin intermediul sistemului bancar. Acest tip de plată va fi acceptat şi de agenţii economici, care vor avea şi monede virtuale, asigurate de bani adevăraţi. Plăţile fără numerar vor fi posibile după adoptarea de către Parlament a proiectului de lege, aprobat astăzi de Guvern.

Potrivit guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, după aplicarea acestei legi, plăţile fără numerar vor fi posibile şi de pe telefonul mobil. De exemplu, modalitatea de plată "mobile banking", "mobile payments".

"Fără această lege, acest lucru nu este disponibil. De asemenea, pentru efectuarea plăţilor se acordă dreptul altor agenţi economici de a efectua sisteme de plăţi şi nu doar sistemul bancar, de exemplu, Poşta Moldovei va avea posibilitatea de a efectua plăţile prin intermediul banilor electronici", a menţionat guvernatorul BNM, Dorin Drăguţan.

Potrivit proiectului de lege, agenţii economici vor putea opera cu bani virtuali, iar bancnotele vor fi păstrate în bănci. Reducerea volumului de bani în numerar va permite evitarea creşterii inflaţiei. Mai mult, viteza de circulaţie a banilor virtuali este mai mare decât a celor reali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu