BNM: Transferurile bănești de peste hotare sunt în scădere

Embed:

Transferurile bănești de peste hotare sunt în scădere. În prima jumătate a anului, în țara noastră au intrat aproape 590 de milioane de dolari, ceea ce este cu opt la sută mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

Adică, valoarea transferurilor s-a diminuat cu peste 50 de milioane dolari. În același timp, potrivit Băncii Naționale, și în luna iunie volumul acestora a scăzut cu 14 procente și este de aproape 101 milioane de dolari.

Potrivit datelor BNM, aproape jumătate din banii transferați în Moldova provin din statele membre ale Uniunii Europene. Din țările CSI, ponderea este de aproape 24 la sută. Iar din alte state, au intrat în țara noastră aproape 30 la sută din totalul banilor transferați.

Potrivit BNM, cei mai mulți bani, aproape 23 de milioane de dolari, au fost trimiși din Rusia. Din Israel, au fost transmiși în jur de 17 milioane de dolari, iar din Italia - 12 milioane de dolari.

Topul este urmat de Germania și Statele Unite de unde au fost transferați 16 milioane de dolari.

La capitolul valuta în care ajung transferurile, euro are o pondere de aproximativ 54 la sută din suma totală. Peste 41 de procente au fost în dolari, iar în ruble - aproape cinci la sută. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu