BNM impune interdicţii: Euro Credit Bank nu mai poate atrage depozite

Embed:

Cea mai mică bancă din Moldova, Euro Credit Bank, nu mai poate atrage depozite. Interdicţia i-a fost impusă de către Banca Naţională a Moldovei, din cauza nerespectării cerinţelor legate de nivelul minim al capitalului normativ. Interdicţia poate fi anulată, imediat ce instituţia bancară vizată va majora capitalul normativ, potrivit normelor legale.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, a declarat pentru Publika TV că este vorba despre o procedură-standard, aplicată de către autoritatea bancară centrală.

Euro Credit Bank a fost atenţionată încă în 2012 asupra necesităţii de a majora capitalul normativ până la nivelul de cel puţin 200 de milioane de lei. Până la finele lunii februarie, însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Dorin Drăguţanu a precizat că alte trei bănci s-au confruntat cu aceeaşi problemă anul trecut, însă acestea şi-au ajustat capitalul normativ în conformitate cu cerinţele stabilite de legislaţie. Euro Credit Bank are o pondere de 0,6 la sută în sistemul bancar, după totalul activelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu