BNM colaborează cu CNA pentru investigarea cazului de spălare a 20 de miliarde de dolari

Embed:

Banca Națională a Moldovei colaborează cu Centrul Național Anticorupție pentru investigarea cazului de spălare a 20 de miliarde de dolari prin intermediul unei bănci comerciale din Capitală.

Guvernatorul Sergiu Cioclea a dat asigurări că a prezentat procurorilor toate documentele necesare pentru desfășurarea anchetei.

"Este foarte important, deoarece BNM nu poate fi o instituție defensivă. Publicul ne cere să fim activi. Angajații Băncii Naționale fac foarte multe nu atât pentru a restaura credibilitatea, ci pentru a rezolva problemele identificate în anii trecuți. Este foarte important să nu fie abuzuri. Este foarte important ca cine este vinovat să fie pedepsit, iar cine nu este vinovat să nu fie pedepsit", a declarat guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

Săptămâna trecută, fostul viceguvernator al Băncii Naţionale Emma Tăbârță, actualul şef al Departamentului supraveghere bancară a instituţiei, Matei Dohotaru, şi şeful Departamentului reglementare şi autorizare a BNM, Vladimir Țurcan, au fost arestați preventiv pentru 25 și 30 de zile.

Potrivit procurorilor, acest caz are legătură cu dosarul penal privind spălarea de bani în care este vizat Veaceslav Platon, cunoscut drept raiderul numărul unu din CSI.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu