BNM a câştigat procesul cu acţionarii Moldova Agroindbank, care au fost blocaţi pentru acţiuni concertate

Embed:

Banca Naţională a Moldovei a câştigat litigiul cu acţionarii "Moldova Agroindbank", care au fost blocaţi pentru acţiuni concertate.

Anterior, presa a scris că în spatele lor era Veaceslav Platon, supranumit raiderul numărul 1 din CSI. Decizia a fost luată de Curtea de Arbitraj din Stockholm şi a fost transmisă Ministerului Justiţiei.

"Uneori s-au deprins că Republica Moldova nu-i prea insistentă pentru a îşi apăra drepturile sale şi interesele sale, ori noi nu avem aşa abordări de mult timp. Urmează să recunoaştem decizia aici şi la locul de aflare a reclamanţilor şi să încasăm de la ei compensarea care urmează să o achite Republicii Moldova în valoare aproximativă de un milion de euro", a spus ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari.

În vara anului trecut, magistraţii instituţiei internaţionale au interzis Băncii Centrale să recunoască drept „concertat" pachetul de acţiuni al Moldova-Agroindbank până la soluţionarea litigiului şi emiterea unei decizii definitive.

Cei 20 de acţionari au fost blocaţi, după ce au cumpărat 40 la sută din acțiunile băncii. Ulterior, fiul lui Veaceslav Platon ar fi încercat să le cumpere de mai multe ori. Platon a fost condamnat la 30 de ani de puşcărie de prima instanţa în două dosare: unul pentru frauda bancă de la Banca de Economii, iar celălalt pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi dare de mită.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu