BMW X3 xDrive28i: Crossover-ul primeşte motorul de 2.0 litri şi 245 de cai putere

BMW continuă să transplanteze proaspătul motor de 2.0 litri Twin Power Turbo. Cel mai nou pacient este actuala generaţie a crossover-ului X3, care primeşte sub capota sa noul propulsor cu patru cilindri şi indicativul xDrive28i.

Unitatea îi ia locul vechiului motor pe benzină de 3.0 litri, cu şase cilindri. Deşi dezvoltă cu 12 cai putere în minus, motorul de 2.0 litri dispune de 40 de Nm în plus şi garantează performanţe mult mai bune: acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în 6.7 secunde, cu 0.2 secunde mai repede, iar consumul scade de la 9 litri la numai 7.5 litri la 100 de km. Cei 245 de cai putere sunt şi ceva mai eco, emisiile fiind reduse de la 210 g/km la doar 175 g/km.

Pe lângă noul motor, X3 primeşte şi sistemul Driving Experience Control. Acesta poate regla răspunsul direcţiei, sensibilitatea pedalei de acceleraţie, nivelul de intervenţie al ESP-ului şi viteza cu care se pot schimba treptele transmisiei automate. Toate aceste setări pot fi configurate în funcţie de modul de rulare pentru care optează cel de la volan: Comfort, Sport, Sport+ sau Eco Pro.

Nu a fost uitată nici lista echipamentelor de siguranţă, care include acum senzor de avertizare la depăşirea benzii de mers, sistem de citire a semnelor de circulaţie privind restricţiile de viteză şi de depăşire.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu