BMW susţine că noul X6 M este cel mai rapid SUV din lume (VIDEO)

Oficialii BMW susţin că noua generaţie a modelului X6 M este la fel de rapidă ca vechiul M3 Coupe pe circuitul de la Nurburgring. Primele teste au arătat că modelul german este şi cel mai rapid SUV de pe Nurbrugring, scrie automarket.ro.

Noul BMW X6 M a răsturnat toate tiparele SUV-ului clasic, depăşind cu mult performanţele predecesorului, dar şi pe cele ale unor supercaruri dedicate.

Faptul că sub capota modelului german se ascund 575 de cai putere face ca sprintul de la 0 la 100 de km/h să se realizeze în doar 4.2 secunde, o performanţă incredibilă pentru o maşină de peste două tone. Mai mult, maşina este cu 0.1 secunde mai lentă până la 100 de km/h decât un BMW M4.

Un asemenea context nu putea fi decât favorabil pentru un tur de Nurburgring, circuitul de referinţă pentru toţi constructorii auto care vor să doboare recorduri de timp. Prin urmare, BMW susţine sus şi tare că noul X6 M este la fel de rapid ca vechiul BMW M3 Coupe de-a lungul celor 20 de kilometri ai Nurburgring-ului. Asta înseamnă un timp de aproximativ opt minute şi 5 secunde.

Dacă informaţiile se adeveresc, înseamnă că deja avem în faţă cel mai rapid SUV din lume pe Iadul Verde, un titlu care îi aparţinea, de vara aceasta, lui Range Rover Sport SVR, cu un timp de opt minute şi 14 secunde.

Herbert Bayerl, şeful proiectului M pentru X5 şi X6, a declarat: "Am mers foarte tare de-a lungul testelor efectuate pe Nurburgring şi am reuşit să depăşim fără probleme să ne situăm sub timpul stabilit de Range Rover Sport SVR. Şi asta fără să folosim ceva anume pentru a fi mai rapizi. Doar cu o maşină standard."

Întrebat dacă va încerca să omologheze recordul de timp pe Nurburgring, Bayerl a susţinut că lasă în sarcina jurnaliştilor de specialitate această provocare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu