BMW, acuzată că utilizează un dispozitiv pentru trucarea emisiilor lui Seria 3. REACŢIA oficialilor germani

Organizația de mediu DUH din Germania a lansat în această săptămână o serie de acuzații la adresa modelului BMW Seria 3 320d cu motor diesel de 2.0 litri, după o serie de teste efectuate pentru măsurarea emisiilor, scrie automarket.ro.

Oficialii organizației susțin că modelul a emis de 2.6 ori mai mult oxid de azot decât limita de 80 de miligrame pe kilometru în 6 teste efectuate pe șosea. În plus, atunci când viteza de rulare a fost mărită cu 10 km/h, cantitatea de emisii a fost de 7.2 ori mai mare decât valoarea legală. Ulterior, când modelul a fost testat pe un banc de probe, rezultatele au fost în întregime sub limita de 80 de miligrame de oxid de azot pe kilometru. 

"Rezultatele oferă semne foarte clare ale utilizării unor dispozitive ilegale", susțin oficialii DUH.

Organizația a cerut deja Ministerului Transporturilor din Germania să solicite un recall pentru modelele afectate, în cazul în care rezultatele testelor vor fi confirmate.

Cu toate acestea, niciunul dintre testele efectuate de DUH nu a fost verificat în mod independent, iar oficialii BMW au negat vehement utilizarea unor astfel de dispozitive ilegale. "Nu există activități sau modificări tehnice care să afecteze modul de testare pentru măsurarea emisiilor. Asta înseamnă că sistemele noastre pentru evacuare sunt active atât pe bancul de teste, cart și în practică", menționează BMW într-un comunicat.

În plus, directorul de dezvoltare al BMW consideră că este o campanie îndreptate împotriva constructorului și anunță că va lua măsuri de natură legală pentru a lupta împotriva acestor acuzații.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »