Bloomberg: Compania Kaspersky Lab a lucrat cu agenţia secretă de informaţii din Rusia, FSB

Kaspersky Lab a avut o relaţie mai apropiată decât cea admisă în mod public cu principala agenţie de spionaj din Rusia, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), dezvoltând tehnologie de securitate pentru agenţie, potrivit unor e-mailuri obţinute de Bloomberg Businessweek.

"Kaspersky Lab a recunoscut dintotdeauna că oferă servicii şi produse guvernelor din lume pentru a proteja acele organizaţii de atacuri cibernetice, dar nu are legături neetice sau afilieri cu vreun guvern, inclusiv cu cel al Rusiei", a transmis compania, scrie Mediafax.ro.

E-mailurile, care datează din octombrie 2009, fac parte din corespondenţa dintre Eugene Kaspersky şi un angajat. Kaspersky evidenţiază un proiect desfăşurat în secret în urmă cu un an, pentru „o cerere importantă venită de la partea Lubyanka”, o referire la birourile FSB. Kaspersky Lab a confirmat autenticitatea e-mailurilor, scrie Bloomberg.

Software-ul la care făcea referire directorul general avea scopul iniţial de a proteja clienţii, inclusiv guvernul rus, de la atacurile de tip denial-of-service, dar acesta a mers mai departe. Kaspersky Lab va coopera, de asemenea, cu companiile furnizoare de Internet pentru a localiza actori care au un scop rău şi să le blocheze atacurile, în timp ce oferă asistenţă prin "contramăsuri active", o mişcare atât de sensibilă încât Kaspersky şi-a sfătuit angajaţii să o păstreze secretă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu