Blocurile din Capitală vor rămâne fără căldură. Cum au reacţionat locatarii şi ce spun meteorologii

Embed:

Blocurile din Chişinău vor rămâne fără căldură din data de 1 aprilie. Iar în şcoli şi grădiniţe agentul termic va fi livrat în continuare. Decizia a fost luată de primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, după ce meteorologii au anunţat că vremea se încălzeşte

"Pe 31 oprim sezonul termic în cazul în care apare ceva ieșit din comun dați de știre și schimbăm decizia. Instituțiile de învățământ, sfârșitul săptămânii vedem dacă mai este necesară continuarea", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Unii locuitori ai Capitalei vor să fie sistată căldura, alţii se plâng că vor tremura de frig:

"Lucrez într-o instituție de stat și vreau să spun că e foarte foarte frig. Ar fi bine încă vreo 15 zile să fie furnizat agent termic".

"Sunt familii care au copii mici, trebuie să se încălzească, tarifele, electricitatea bate la buzunar".

"Dacă o închidă, bine o să facă, că deja e cald afară".

Pentru marţi, meteorologii au anunţat valori de până la opt grade Celsius. Miercuri va ploua, iar spre sfârşitul săptămânii, temperaturile vor urca până la 20 de grade în sudul ţării

"Înghețurile se vor menține și noaptea următoare. La începutul lunii aprilie se încălzeşte, temperaturile vor atinge valori de peste 20 de grade. Pentru data de trei, patru aprilie ele deja puțin vor descrește și iarăși nu este exclus apariția înghețurilor noaptea, izolat, iar ziua temperaturile vor atinge valori de până la plus cinci, plus zece grade", a menţionat meteorologul Natalia Golub.

Sezonul de încălzire a început în Capitală în data de 12 octombrie 2015

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu