Blocul Unităţii Naţionale va avea doar patru candidaţi în circumscripţiile uninominale

Embed:

Blocul Unităţii Naţionale va avea doar patru candidaţi în circumscripţiile uninominale, a anunţat preşedintele BUN, Ion Leaşcenco.

Pe lângă liderul formaţiunii, care va candida în circumscripţia nr. 15 din Călăraşi, la alegeri va mai participa Anatol Ursu, președintele mișcării civice "Tinerii Moldovei", organizație care face parte din Blocul Unității Naționale.

Ursu va concura în circumscripţia nr. 22 din Ialoveni. Unionistul Mihai Goian vrea să obţină fotoliul de deputat în circumscripţia nr.16 din Ungheni. Iar interpreta de muzică populară Zinaida Bolboceanu va concura în circumscripţia nr. 35 din Căuşeni.

Bolboceanu a colectat deja semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursa electorală. Blocul Unităţii Naţionale va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie şi pe liste de partid.

"Ne-am implicat doar în acele circumscripţii în care avem şanse. De asemenea, vom veni cu o listă naţională pe listele Partidului Politic "Democraţia Acasă", unde se vor regăsi unioniştii din mediul civic pe care i-aţi văzut pe la marşurile unioniste. Scopul nostru este unul clar: să aducem vocea unionistă, sinceră, tânără în Parlamentul din Republica Moldova", a declarat Ion Leascenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până pe 9 ianuarie au fost înregistrați 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale şi 401 grupuri de iniţiativă ale persoanelor care doresc fotoliul de parlamentar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu