Blocul PAS-PPDA ar fi ales să meargă fără PL. Binomul Năstase şi Sandu i-a trimis pe liberali să candideze în Găgăuzia şi Transnistria

Embed:

Binomul Sandu - Năstase i-a recomandat lui Dorin Chirtoacă și altor liberali să candideze pe circumscripțiile uninominale din Găgăuzia sau... Transnistria. Reprezentanţii blocului format de PAS și DA au oferit acest răspuns motivând că PL a trimis prea târziu lista candidaților şi că aproape toate locurile pe circumscripţii, dar şi pe lista blocului sunt ocupate. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, susţine că a trimis numele candidaţilor la timp şi solicită repetat convocarea comisiei de meritocrație a blocului.  

Dorin Chirtoacă a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care l-a primit prin e-mail în care este scris că PL poate avea candidaţi doar în circumscripţiile rămase neîmpărțite cum ar fi: Briceni - Ocniţa, Făleşti, Călăraşi, Taraclia, Găgăuzia, Transnistria şi una pentru diaspora la est de Republica Moldova. În aceste circumscripţii însă nici liberalii, nici cei din blocul PAS - PPDA nu au șanse de câştig.

Chirtoacă mai precizează că nu este sigur dacă acest e-mail vine de la reprezentanţii blocului PAS - PPDA, întrucât PL urma să prezinte lista candidaţilor până în 21 decembrie ceea ce a şi făcut.

În plus, spune Chirtoacă, deciziile în privinţa candidaţilor trebuie luate de comisia de meritocraţie a blocului. De asemenea, preşedintele PL i-a sunat toată ziua pe cei din PAS şi PPDA, le-a scris mesaje, dar nu a primit niciun răspuns. Mai mult, i-a convocat în această după-amiază în şedinţă la PLDM, unde se întâlnesc de obicei, dar nu au venit.

Tot astăzi, presa a publicat numele celor şapte liberali care ar fi fost propuşi pentru a candida pe lista blocului electoral PAS - PPDA. Printre ei este şi preşedintele formaţiunii, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinţii Mihai Moldovanu şi Veronica Herţa, şi foştii miniştri Corina Fusu şi Ion Cebanu. Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, figurează în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influenţă. Iar colegul său de partid, Mihai Moldovanu, Şeful Direcţiei Sănătate din Capitală, Mihai Moldovanu, a fost demis în luna martie de către primarul interimar de atunci Silvia Radu. Funcţionarul a rămas fără fotoliu, pentru că nu a asigurat buna activitate a instituţiilor medicale.

Liberalii nu au confirmat şi nici nu au infirmat numele candidaţilor pe circumscripţii care au apărut în presă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu