Blocul din Cantemir, distrus în 2015 de o explozie, va fi renovat! Apartamentele vor fi oferite tinerilor specialişti

Embed:

Blocul din Cantemir, distrus în 2015 de o explozie, va fi renovat. În acest scop, este nevoie de patru milioane de lei, iar Consiliul Raional a găsit surse de finanţare.

Aşa arată locuinţele la peste doi ani după deflagraţie. În curând, însă, acestea vor fi renovate capital.

"Proiectul prevede consolidarea pereţilor portanţi, începând cu fundaţia şi terminând cu acoperişul, betonaţi, cu armatură, după toate cerinţele tehnice", a declarat Valeriu Mocanu, şeful Direcţiei Construcţii, Consiliul Raional Cantemir

Recent, administraţia publică locală a găsit surse de finanţare, sub formă de credit.

"Graţie unui proiect a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, zilele trecute am aflat că este acceptat proiectul nostru, în care noi venim cu o contribuţie de 45 la sută iniţial şi sursa respectivă este un credit pe 25 de ani", a menţionat Andrei Ciobanu, preşedintele raionului Cantemir.

După ce vor fi renovate, apartamentele vor fi oferite tinerilor specialişti, care vor veni să lucreze în Cantemir.

"Cei care sunt din sfera socială, învăţători, medici, să poată se beneficieze de aceste spaţii de locuinţă, pentru că acest bloc se află tocmai în preajma unei şcoli şi ar fi foarte atractiv ca el să fie repus în circulaţie ca spaţii locuibile", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Oamenii din Cantemir sunt mulţumiţi că blocul va fi renovat. În prezent, oraşul duce lipsă de lucrători în sistemul medical şi de învăţământ:

"Profesori, trebuie la copii. Medici nu prea sunt. Trebuie să repare, nu să stea stricat că cresc copiii, viitorul".

"Trăiesc prin chirie, n-au cu ce cumpăra un apartament, numai dacă să se ducă peste hotare".

"Sperăm că o să fie reparat, să aibă tinerii specialişti unde locui".

În luna mai a anului 2015, la etajul patru al blocului s-a produs o explozie, din cauza unei scurgeri de gaze. În total, zece apartamente au fost avariate, trei dintre care au fost făcute scrum. În urma incidentului, o persoană a murit.

Atunci, Guvernul a alocat şase milioane de lei, pentru ca cele zece familii să-şi poată cumpăra alte locuinţe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu