Blocul ACUM va merge la discuţii cu preşedintele ţării, Igor Dodon

Deputații din cele două fracțiuni ale Blocului ACUM se vor prezenta astăzi la consultările inițiate de președintele țării, Igor Dodon, ca urmare a demiterii Guvernului.

Președintele fracțiunii ACUM, Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat că fracțiunea se va prezenta la discuțiile cu șeful statului în condițiile în care procedura instituțională prevede acest lucru, potrivit INP.

"După evenimentul care s-a produs ieri, nu prea văd ce am putea discuta noi cu Igor Dodon. Dar, deoarece prevede legea și Constituția acest lucru, probabil că vom merge", a mai spus Alexandru Slusari.

Şi președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a confirmat că fracțiunea va merge la consultări.

Amintim că ieri Guvernul Sandu a fost demis. Moțiunea de cenzură înaintă de fracțiunea Partidului Socialiștilor a fost votată de 63 de deputați.

După adoptarea moțiunii de cenzură, prim-ministrul este obligat să prezinte șefului statului, în termen de cel mult trei zile, demisia Guvernului. Cabinetul de miniștri va fi în exercițiu până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În perioada în care este demisionar, executivul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice. Cabinetul de miniștri nu poate lua decizii ce țin de politica externă și nu are dreptul la inițiativă legislativă.

loading...

Lasă un comentariu