Blocul ACUM, singurul care nu a anunţat dacă va avea una sau mai multe fracţiuni în Parlament

Neseriozitate în blocul ACUM. Unul dintre liderii binomului PAS-PPDA, dar şi alţi colegi din blocul electoral nu s-au prezentat la şedinţa de constituire a noului Parlament.

Totodată, cei de la ACUM sunt singurii care nu au anunţat dacă vor avea una sau mai multe fracţiuni în Parlament.

Liderul PAS, Maia Sandu, a lipsit de la şedinţa de astăzi a Parlamentului. Aceasta şi-a explicat absenţa prin faptul că se află la Bruxelles. Mai mult, Sandu a dat vina pe şeful statului, Igor Dodon, că nu a anunţat-o din timp despre convocarea şedinţei de constituire a Parlamentului.

"În toată lumea civilizată, ședințele Parlamentului se anunță cu câteva săptămâni înainte, din respect față de deputați și față de cetățeni, dar și pentru a asigura o activitate eficientă a acestuia", a menţionat Maia Sandu.

La rândul său, liderul PPDA, Andrei Năstase, nu a fost prea explicit când a fost întrebat despre modul de activitate a blocului în noul Parlament. Asta în contextul în care, deputaţii PAS-PPDA Igor Munteanu şi Mihai Popşoi au lăsat să se înţeleagă faptul că blocul se va diviza în două sau mai multe fracţiuni parlamentare.

"Blocul ACUM este pregătit indiferent de numărul de voturi pe care le-a obţinut în acest scrutin să preluăm conducerea Republicii Moldova. Blocul electoral ACUM rămâne unit, iar în ceea ce privește formele și formulele în care vom activa vă vom anunța cât se poate de curând. Ca una dintre posibilități de activitate vom rămâne în cadrul unui bloc unit, blocul platforma DA și PAS, ACUM", a conchis Năstase.

PUBLIKA.MD aminteşte că patru deputaţi au lipsit astăzi de la şedinţa de constituire a Parlamentului. La reuniune au participat 97 de parlamentari din cei 101 aleşi la scrutinul din 24 februarie.

Anterior, deputatul binomuluib PAS – PPDA, Igor Munteanu, a declarant că blocul ACUM se va sparge, după care a renunţat la propriile cuvinte. Totodată, şi vicepreședintele PAS Mihai Popșoi declara că Blocul ACUM se va diviza în două fracțiuni parlamentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu